Interactieve applicatie

Mijn Medivus

Wij helpen al jaren ondernemers met het realiseren van hun (digitale) visie. Met een creatieve blik, breed specialisme en het inzetten van moderne technologieën hebben wij al verschillende cases aangepakt. Een daarvan is de casus van Medivus. Met het “Meditouch”-ecosysteem hebben wij Medivus terug op de kaart gezet door een op maat gemaakt leerlingvolgsysteem, studieinformatiesysteem en e-learning platform te ontwikkelen dat precies aansluit op de gebruikersbehoeften.

Natuurlijk zijn hierin niet alleen de gebruikersbehoeften van Medivus en haar personeel meegenomen, maar vooral ook die van haar studenten, die bij dit mooie bedrijf uitgroeien tot echte zorgprofessionals.

In samenwerking met Medivus zijn wij tot verscheidene eindproducten gekomen waar met veel trots naar kijken. Deze producten bestaan onder andere uit: Meditouch, Mijn Medivus en Medicatief.

Mijn Medivus– Studieinformatiesysteem voor de studenten

Met Mijn Medivus bieden wij studenten een platform waar zij hun eigen studievoortgang kunnen monitoren. Vanaf één centrale plek kunnen zij bijvoorbeeld hun cijfers zien, hun huiswerk inleveren, een stage aanvragen of een toetsmoment inplannen.

Voorheen ging dit allemaal over de fysiek of over de mail, wat veel administratieve rompslomp met zich meebracht voor de student, maar zeker ook voor Medivus.

 

Tijdens het ontwikkelproces werken wij in korte sprints, waarbij designs en functionaliteiten in delen worden opgeleverd ter goedkeuring van de Product Owner. De Product Owner wordt door de opdrachtgever aangewezen. Normaliter is dit een persoon met veel kennis over de gebruikerscontext en werkprocessen waarbinnen de oplossing moet gaan werken.

Via deze Agile-methodiek heeft de Product Owner grip op het proces, zijn we waar nodig in staat tijdig bij te sturen en leveren we altijd een product waar beide partijen tevreden over zijn.

 

Medivus – Specialist in versnelde zorgopleidingen

Met ruim dertig jaar ervaring in de medische zorg is Medivus uitgegroeid tot een van de grootste zorgopleiders in het volwassenenonderwijs. Hun doel is om dé beste zorgopleiding binnen het MBO te worden en uiteindelijk die van Nederland. Door het juiste evenwicht te vinden tussen thuisstudie en schoolonderwijs springen zij met kop en schouder boven de rest uit. Hoe doet Medivus dat? Door naast de verplichte uren de studenten te laten bepalen hoelang zij over de opleiding doen, geeft Medivus de studenten meer vrijheid tijdens hun studie. Wil je het liefst wat meer gas geven? Dan kan dat thuis worden gedaan, en, wanneer jij daar als student klaar voor bent, zelf een toetsmoment in te plannen.

Het doel van Medivus.

Het grote tekort in de zorg aanvullen met kwalitatief opgeleide zorgprofessionals. Verder willen zij zorgopleidingen voor volwassenen toegankelijker maken. Door zich te richten op kwaliteit en efficiëntie, maar ook door betrokkenheid en doelgericht samenwerken willen zij elk jaar honderden mensen in de zorg opleiden. Verder zijn ze constant betrokken met het ontwikkelen van de opleidingen en stellen ze zich flexibel op naar studenten. Daarnaast dromen ze ervan om de beste zorgopleider van Nederland te worden.

 

Bij Medivus voel ik me gewaardeerd en krijg ik de vrijheid om mijn werk uit te voeren zoals ik dat wil.”

– Ruth, docent Medivus.